توسعه گردشگری با محوریت حمایت از سرمایه گذاری

خبر تاریخ خبر: 1397/03/01

تهران- ایرنا- گردشگری به عنوان یکی از عرصه های مهم در اقتصاد دارای اهمیت بالایی است که دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را به ارمغان می آورد. از این رو با ایجاد امنیت سرمایه گذاری، برنامه ریزی جامع و ارایه مشوق های لازم در این صنعت می توان باعث جذب گردشگر و رسیدن به رشد و توسعه کشور شد.

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ «توسعه گردشگری با محوریت حمایت از سرمایه گذاری؛ قارچ های سمی؛ قاتل های خوشمزه و جلوگیری از دسترسی آسان به قرص های برنج» از جمله مهمترین موضوعاتی است که در مطبوعات امروز (سه شنبه) برجسته شده است.

** توسعه اقتصادی با توجه به جاذبه های گردشگری
گردشگری از نظر اقتصادی در جهان به سرعت در حال رشد بوده و به عنوان ابزار اصلی مبادله ها و جنبش تجاری مطرح شده است به نحوی که این صنعت یکی از بزرگترین بخش‌‌های تجاری و نخستین صنعت پردرآمد دنیای اقتصادی است که 200میلیون تن با آن ارتباط دارند. ایران به لحاظ جاذبه های گردشگری بسیار غنی بوده زیرا به سبب موقعیت جغرافیایی فصل های متفاوتی را هم زمان در فضای زیستی خود به وجود آورده و سبب مطرح شدن تنوع های مکانی و تازگی های محیطی می شود. از این رو توجه به این جاذبه ها و برنامه ریزی برای آن باعث جذب گردشگری و به تبع آن توسعه اقتصادی کشور می شود. 

روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارشی با عنوان «آلترناتیو جذب سرمایه خارجی به گردشگری» می نویسد: پس از برجام، سرمایه‌گذاران خارجی از اروپا گرفته تا کشورهای همسایه، راهی ایران شدند تا هتل و دهکده‌‌تفریحی بسازند و سوار بر موجی شوند که پیش‌بینی می‌شد با سفر گردشگران خارجی به‌وجود می‌آید. خروج آمریکا از برجام موجب شد زمزمه‌هایی درباره سرنوشت سرمایه‌گذاران خارجی در کشور به گوش برسد که سرمایه‌گذاری خارجی در بخش گردشگری را هم شامل می‌شود. به گفته مسوولان، سرمایه‌گذاری‌های خارجی در گردشگری آنقدر رقم چشمگیری نبوده که بخواهد باعث نگرانی شود. از سوی دیگر سرمایه‌گذاران منطقه که اکثرا در شهرهای مذهبی ایران مانند مشهد سرمایه‌گذاری کرده‌اند، پیش‌بینی می‌شود همچنان به‌کار خود ادامه دهند؛ چون در صورت خارج کردن سرمایه‌شان ضرر بیشتری متحمل خواهند شد. به باور کارشناسان، حالا با بازگشت تحریم‌ها می‌توان به جای آنکه روی سرمایه‌گذاران کشورهای اروپایی حساب باز کرد، برای سرمایه‌گذاری کشورهای عربی و ایرانی‌های مقیم کشورهای دیگر برنامه داشت.

در ادامه آمده است: در این شرایط می‌توان امیدوار بود که همچنان روند سرمایه‌گذاری‌های خارجی، رضایت‌بخش و رو به رشد ‌باشد. از سوی دیگر، فعالان اقتصادی بر این باورند چنانچه وضعیت سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران داخلی تسهیل شود، می‌توان از خروج سرمایه جلوگیری و این سرمایه‌های سرگردان را به گردشگری جذب کرد.

روزنامه«قانون» در گزارشی با عنوان «جاذبه ای به نام قطار گردشگری» نوشت: راه آهن ایران با در نظر گرفتن پنج مشخصه اصلی تاریخی، اجتماعی، فنی، زیبایی مسیر و وجه فراتر از عملکرد، یکی از جذابیت‌های فوق‌العاده گردشگری به شمار می‌آید.شاید شما هم سفر با قطار را تجربه کرده باشید و می‌دانید قطارها، به جز جابه‌جایی مسافر برای حمل بار هم استفاده می‌شوند. اما می‌دانستید گاهی کار قطار نه حمل بار است و نه رساندن مسافرها به مقصد؟ قطارهایی هستند که در آن‌ها خود سفر و گردش اهمیت دارد و رسیدن به مقصد، هدف مسافرت با این قطارها نیست. به این نوع قطارها قطار گردشگری می‌گویند. قطار راه آهن شمال ایران یک نمونه از همین قطارهاست. پس اگر گردش با قطار را دوست دارید با خط راه آهن شمال همراه شوید و داستان واقعی راه‌آهن را بشنوید.مسیر راه‌آهن شمال ایران برای سفر با قطار گردشگری از ایستگاه تهران آغاز می‌شود. مسیر ریلی این قطار تهران، ورامین، گرمسار، فیروزکوه، ورسک و سوادکوه است. قطار کمی بعد از خارج شدن از تهران وارد جلگه حاصلخیز ورامین می‌شود و سپس به حاشیه کویر در نزدیکی گرمسار می‌رسد. بعد از گرمسار، مسیر راه آهن به سمت شمال پیش می‌رود.

این بخش از مسیر در کنار حبله رود قرار گرفته است. کبوتردره، سیمین‌دشت و زرین‌دشت از دیگر مناطق مسیر راه آهن شمال ایران هستند. ادامه مسیر قطار کوهستانی است و پل ورسک، قلعه هزاردر، کلیسای سرخ‌آباد و بخش سه خط طلا از جمله دیدنی‌های آن هستند. قطار گردشگری راه آهن شمال ایران پس از توقف در ایستگاه سوادکوه، آخرین ایستگاه، به سمت تهران بازمی‌گردد.مسیر ریلی قطار گردشگری تهران، ورامین، گرمسار، فیروزکوه، ورسک و سوادکوه است.مسیر راه آهن شمال تنها مسیر ریلی با قطار گردشگری در ایران است.


در ادامه می خوانیم: مسیر راه آهن شمال تنها مسیر ریلی با قطار گردشگری در ایران است.در مسیر قطار گردشگری راه آهن شمال ایران، جلگه و کویر و جنگل را در کنار هم خواهید دید. همان‌‌گونه‌که گفتیم، این مسیر از جلگه ورامین آغاز می‌شود، از حاشیه کویر در نزدیک گرمسار می‌گذرد و وارد مناطق شمالی ایران می‌شود. سفر با قطار گردشگری یکی از منحصر به فردترین سفرها در مسیر راه آهن شمال ایران است. در این مسیر مناطق بکر و زیبای بسیاری را خواهید دید. پس مراقب زیبایی این مناظر باشیم و در حفظ پاکیزگی آن‌ها بکوشیم.

روزنامه «همدلی» در گزارشی با عنوان «اورامان؛ بهشت فقیر» آورده است: گردشگری روستایی و توسعه آن که در سطح جهانی یکی از بزرگ‌‌‌ترین پدیده‌های اقتصای و اجتماعی است که می‌تواند به شکل‌دهی جوامع روستایی کمک کند و بازار اشتغال را در این وضعیت متلاطم بیکاری پویاتر کند. و مهم‌تر آنکه با توجه به اینکه صنایع سنتی روستایی اکثراً در حال زوال و نابودی هستند، گردشگری روستایی می‌تواند به عنوان یک ابزار پیشرفت برای بسیاری از روستاها و مکمل صنایع سنتی روستاها عمل کند. اورامان منطقه وسیعی است که سراسر جنوب کردستان را در بر گرفته و یکی از مناطق خوش آب و هوای این استان است که با توجه به کوهستانی بودن آن از نظر استعدادها و توانمندی گردشگری و مواهب خدادادی ویژگی‌های نادری دارد که می‌تواند موجب جذب گردشگران خارجی و داخلی شود. این گزارش درصدد است جاذبه‌های گردشگری اورامان و تاثیر این روستا-شهر را بر رونق صنعت توریسم و جذب گردشگر در منطقه مورد بررسی قرار دهد.

در ادامه می خوانیم: مردم هورامان همواره ساز زندگی خود را به نظم طبیعت آنجا کوک می‌کنند. تنوع محصولات باغی و زراعی اورامان‌تخت، حاصل غنا و سخاوت طبیعت و تلاش مردمان منطقه است. اقتصاد مردم اورامان برپایه باغداری، زراعت و دامپروری است. گردو، بادام، انجیر، گلابی و انبوه باغ‌های انگور از محصولات باغی اورامان‌تخت است. در این میان انگور و گردو بیشترین مقدار تولید را به خود اختصاص می‌دهند. از سوی دیگر صنایع دستی هر منطقه بخشی از میراث فرهنگی و نمادی از آداب و رسوم، سبک زندگی و نشانی از خلاقیت مردمان در آن نهفته است. صنایع-دستی در اورامان بخشی از بازار را به خود اختصاص داده‌اند. همه این منابع و ظرفیت‌های اورامان‌تخت درحالی است که بین توسعه صنعت گردشگری و اشتغال رابطه معنا داری وجود دارد و صنعت گردشگری باعث افزایش اشتغال به‌ویژه اشتغال جوانان می‌شود. نکته‌ای که با وجود مطرح شدن ثبت جهانی اورامان، سال‌هاست از چشم مسئولان منطقه‌ای مغفول مانده است.

**قارچ های سمی؛ قاتل های خوشمزه
هر ساله با آغاز فصل بهار و شدت گرفتن بارندگی ‌ها در مناطق مختلف انواع قارچ در مناطق مختلف کشور رویش پیدا می کند. امسال با این رویش میزان برداشت ‌ها به مقدار قابل توجهی افزایش یافت. در حالی که تشخیص ندادن نوع خوراکی قارچ‌ های برداشت شده حوادث تلخی را رقم زده و باعث شده تا عده ای از مردم به سبب سمی بودن این قارچ ها مسموم شوند و تعدادی نیز جان خود را از دست دهند.

روزنامه «اطلاعات» در گزارشی با عنوان «مسمومیت با قارچ‌ها را جدی بگیریم» می نویسد: بارندگی‌های بهاری باعث رشد بیش از حد قارچ‌ها درکوهستان‌ها،کوهپایه‌ها و جنگل‌های کشور شده است و این در حالی است بیش از 5 هزار نوع قارچ وجود دارد که بعضی از آنها سمی و بعضی از آنها قابل خوردن هستند. این روز‌ها که بسیاری ازمردم برای گشت وگذار به مناطق جنگلی و طبیعت می‌روند با تصور اینکه مصرف قارچ‌ها خطرناک نیستند از آنها مصرف می‌کنند و سلامتشان را به خطر می‌اندازند. این در حالی است که بعضی از قارچ‌ها بسیار خطرناک هستند و خوردن آن‌ها کبد، کلیه و حتی مغز را از کار می‌اندازد و در نهایت باعث مرگ فرد می‌شود. متاسفانه بر اساس آمارهای اعلام شده بسیاری از هموطنانمان درشهرهای مختلف کشوربر اثر مصرف قارچ‌های سمی مسموم شده‌اند و حدود 9 نفر نیز جانشان را از دست داده‌اند. ‏

در ادامه آمده است: کارشناسان معتقدند، قارچ‌های سمی بسیار شبیه قارچ‌های خوراکی هستند و عدم تشخیص دادن آن‌ها باعث مسمومیت شدید و مرگ می‌شود، از اینرو مردم هنگام چیدن و مصرف قارچ‌های وحشی، باید دقت کنند و برای تشخیص قارچ‌های سمی به هیچ عنوان آن را با گذاشتن در دهان امتحان نکنند. ‏ آنان می‌گویند، آب پز کردن یا کباب کردن قارچ‌های وحشی طبیعت، سم آن‌ها را از بین نمی‌برد از اینرو مردم نه تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی ناآشنا خودداری کنند بلکه حتی به آنها نیز نباید دست بزنند زیرا که خطر مسمومیت از طریق پوست در برخی ازقارچ‌ها وجود دارد.‏

روزنامه «جوان» در گزارشی با عنوان «هجوم قارچ های سمی به سبد غذایی استان های غرب کشور» نوشت: چند روز پیش بود که طی موجی از خبرها در رسانه‌های مختلف اعلام شد مصرف قارچ‌های سمی در استان‌های غربی ضمن گرفتن جان 10 تن موجب مسمومیت 849 تن از ساکنان مردم مناطقی از کردستان، لرستان، قزوین، کرمانشاه ‌و آذربایجان شده است. این موضوع سبب شد تا دبیر انجمن سم‌شناسی و مسمومیت‌های ایران اعلام کنند: «در جهان بیش از 5 هزار گونه قارچ وجود دارد که حدود 100 گونه از آن برای انسان سمی است، لذا افراد قبل از هرگونه استفاده از این گیاهان خوراکی سلامت آنها را بررسی کنند.»

در ادامه می خوانیم: از آنجا که در حال حاضر استفاده از گیاهان و میوه‌های ارگانیک در بیشتر مناطق جهان مورد تأیید تمامی کارشناسان پزشکی و گیاه‌شناسان قرار گرفته است لذا این مهم سبب شده تا در ایران نیز بسیاری از این نوع مواد غذایی مورد استفاده افراد مختلف قرار بگیرد. در این میان قارچ نیز ازجمله مواد غذایی گیاهی است که می‌توان طبیعی آن را در مناطق مختلف خصوصاً استان‌های غربی و کوهستانی یافت به شرط آنکه سلامت آنها توسط افراد خبره یا کارشناسان کشاورزی تأیید شود. در این میان استان‌های کردستان، لرستان، قزوین، کرمانشاه ‌و آذربایجان شرقی و غربی ازجمله مناطقی به شمار می‌روند که در فصل بهار و آغاز بارش‌ها می‌توان در مناطق کوهستانی آن به وفور قارچ‌های طبیعی خوراکی را پیدا کرد.

روزنامه «قانون» در گزارشی با عنوان «یک قاتل خوشمزه!» نوشت: قارچ های سمی همچنان قربانی می گیرند. از چند روز قبل که خبر مسمومیت تعدادی زیادی از شهروندان بر اثر مصرف قارچ های سمی منتشر شده، همچنان آمار مبتلایان و قربانیان مصرف این قارچ‌ها رو به افزایش است که باید توجهی جدی از سوی شهروندان به عواقب مصرف این‌گونه گیاهی شود. بر اساس اعلام سازمان اورژانس کشور در مورد آخرین وضعیت مسمومیت با قارچ در 10 استان کشور تا ساعت 21دیروز، مجموع مراجعان به اورژانس بر اثر مسمومیت با قارچ سمی به 849 نفر رسیده که 149 نفر از آن‌ها بستری هستند و 690 نفر نیز ترخیص شده‌اند. همچنین تعداد فوتی‌ها به 15 نفر رسیده است.بر این اساس، استان کرمانشاه با مسمومیت 336نفر بیشترین آمار مبتلایان را داشته که از این تعداد،34نفر بستری شده و متاسفانه هفت نفرشان فوت شده ‌اند. استان‌های لرستان، کردستان و آذربایجان غربی هر کدام با یک فوتی، در رده های بعدی قربانیان قارچ سمی قرار دارند.

در ادامه می خوانیم: در هفته‌های اخیر که بارش‌های بهاری در بسیاری از نقاط کشور تشدید شده است، مردمان برخی شهرها بر اثر مصرف قارچ‌های کوهی، دچار مسمومیت‌های جدی و روانه بیمارستان شده‌اند. درد شکم، تهوع، استفراغ و ضعف و بی‌حالی از نشانه‌های مسمومیت با قارچ کوهی است که امسال به سبب بارندگی‌های مستمر به‌خصوص در اردیبهشت، رویش قارچ‌های کوهی نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته است.

**جلوگیری از دسترسی آسان به قرص های برنج
قرص‌ها همیشه خوراکی نیستند و برای درمان به کار نمی‌روند بلکه برخی از آنان مانند قرص برنج سم‌های خطرناکی هستند که در مدت زمان کمی می‌توانند قربانیان خود را به سادگی از پا درآورند. آلومینیوم فسفید به «قرص برنج» معروف است که از آن برای ضدعفونی و جلوگیری از آفت‌زدگی غلات استفاده می‌شود و در کشور ما، به ویژه در نواحی شمالی کشور جهت نگهداری برنج و دیگر غلات در انبارها و جلوگیری از تاثیر مخرب حشرات موذی، نسبتا رایج است اما این دسترس بودن خطرهایی را برای جامعه در برداشته و افرادی برای خودکشی از آن استفاده می کنند. از این رو باید از دسترسی آسان به این قرص ها جلوگیری شود تا بتوان از نقش پررنگی آن در خودکشی‌ها جلوگیری کرد.

روزنامه «همدلی» در گزارشی با عنوان «قرص های مرگ آور» می نویسد: در میان ابزارها و روش‌های متعدد طبیعی و غیرطبیعی که در کمین جان ایرانیان هستند و برای آن دندان تیز کرده‌اند چند سالی است که قرص برنج نیز وارد میدان شده و هر روز بیش از پیش آغوش خود را برای بلعیدن آنان گشوده است، به طوری‌که گوی سبقت را از برخی از روش‌ها و شیوه‌های مرگ‌آفرین دیگر ربوده است. در حالی که قرص برنج برای ایرانیان به یک اسلحه خاموش تبدیل شده و به آرامی و در سکوت دست‌های مرگبارش را بر گلوی قربانیان خود می‌فشارد آمارها از رشد 7درصدی آن در جامعه خبر می‌دهد. همین دیروز بود که عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی کشور پرده از تعداد قربانیان سال گذشته برداشت. کامبیز سلطانی‌نژاد گفت:سال گذشته 640 نفر در اثر مسمومیت با قرص برنج در کشور جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن که آمار تلفات قرص برنج در کشور، 598 نفر بود، 7درصد افزایش یافته است.

در ادامه می خوانیم: مسمومیت با قرص برنج تاکنون افراد زیادی را درکشورمان به کام مرگ کشانده است. قرص برنج در اغلب کشورها ممنوع است و تنها در چند کشور آسیایی این ماده سمی به‌راحتی در دسترس عموم قرار می‌گیرد. اما در کشور ما حتی با وجود افزایش قربانیان هر ساله این سم و آمارهایی که از روند رو به رشد این موضوع حکایت دارد تاکنون کسی سخت‌گیری قابل توجهی در مورد عرضه آن به عموم شاهد نبوده است.

روزنامه «صبح نو» در گزارشی با عنوان «این قرص برنج مرگبار» آورده است: شاید مهم‌ترین دلیل افزایش مصرف قرص برنج در کشور آن هم در جهت خودکشی، در دسترس بودن و ارزانی این ماده بسیار خطرناک و سمی باشد. مسوولان هر روز درباره اینکه باید دسترسی به قرص را محدود کرد حرف می‌زنند اما اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم افزایش آمار خودکشی‌هاست. قرص برنج ازجمله مواد سمی و خطرناک برای از بین بردن آفات غلات به شمار می‌رود اما خودکشی با این قرص به شدت در حال افزایش است، قرص برنج از نظر ظاهری شباهت زیادی به قرص‌های روان‌گردان دارد و شناخت ظاهری این نوع قرص‌ها در جلوگیری از مصرف آن بسیار ضروری است.

در ادامه این گزارش می خوانیم: با این وجود هنوز هم کسانی هستند که خودخواسته مرگی دردناک و تدریجی را با استفاده از این قرص انتخاب می‌کنند. برخلاف تصور این قرص به صورت آنی باعث مرگ نمی‌شود و ممکن است تا 6 ساعت به طول بینجامد و این باعث می‌شود تا فرد مصرف‌کننده مرگی دردناک داشته باشد چراکه این سم پادزهری ندارد و مصرف آن برابر با مرگ خواهد بود.

روزنامه«مردم سالاری» در گزارشی با عنوان «تلفات سریالی قارچ های سمی» نوشت: علایم مسمومیت در اثر مصرف قارچ‌های سمی متنوع هستند؛ درواقع مسمومیت ناشی از این قارچ‌ها سه مرحله دارد. در مرحله اول علائم بیماری طی 6 ساعت تا سه روز پس از مصرف ظاهر می‌شود که معمولا یکسری علائم گوارشی شامل تهوع، استفراغ و گاهی اسهال‌های حجیم است. این موارد با درمان ساده علامتی برطرف می‌شوند اما ممکن است بعد از 24 ساعت تا حداکثر چهار روز مرحله دوم بیماری شروع شود. البته اغلب کسانی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، در همان مرحله اول درمان می‌شوند. در مرحله دوم مسمومیت با قارچ علائم تهوع ادامه داشته و به تدریج زردی ظاهر شده و فعالیت کبد تا حدودی مختل می‌شود. افرادی که به این مرحله از بیماری می‌رسند باید بستری شده و تحت نظر قرار گیرند. معمولا این مرحله سه تا چهار روز به طول می‌انجامد. معدودی از این افراد نیز وارد مرحله سوم بیماری که شامل نارسایی شدید کبد و در برخی موارد بیماری‌های کلیوی است، می‌شوند به طوری که ممکن است حتی نیاز به پیوند داشته باشند یا جانشان را از دست بدهند.

در ادامه آمده است: این قارچ‌های سمی در شرایطی قربانی می‌گیرند که بعضی از مصرف‌کنندگان اعلام کرده‌اند سال‌های قبل هم از همین قارچ‌ها مصرف می‌کرده‌اند و حالا نمی‌دانند چه عاملی باعث مسمومیت شده آن هم به این شکل گسترده. آنها می‌گویند استفاده از قارچ‌های محلی و خودرو، اتفاق معمول در شهرهای غرب کشور است و برخی افراد قارچ‌های کوهی و طبیعی را جمع‌آوری و برای فروش و امرار معاش به مغازه‌ها ارائه می‌دادند و مردم هم به ویژه در استان‌های غربی کشور با این تصور که قارچ‌های فله در مغازه‌ها سالم هستند، اقدام به مصرف قارچ می‌کردند. اما باید دید چه شده امسال این قارچ‌ها به عنوان یک معضل جدی برای مردم این شهرها تبدیل شده است.

اطلاعات

نویسنده : فاطمه سالاري

منبع : خبرگزاری ایرنا

نظرات


تمامی نظرات پس از تایید، نمایش داده خواهند شد.