دود تقسیمات غلط کشوری ورامین به پیشوا ، قرچک و پاکدشت همچنان در چشم مردم سه شهرستان / ورامین نامه
تقسیمات کشوری در کشور با هدف ارائه خدمات هدفمند و متمرکز به شهروندان صورت می گیرد . اما متاسفا گاها بدلیل عدم کارشناسی یا سو استفاده جناحی و شخصی مثل مسائل مربوط به انتخابات مجلس و ... و اعمال نفوذ برخی ها ، تقسیمات کشوری صورت می گیرد که تنها بازنده آـن بخشی از شهروندان این مناطق می باشند .
تقسیمات کشوری در شهرستان ورامین از همین دسته از تغییرات می باشد که متاسفانه فاقد کارشناسی های جامع و دقیق بوده است . ابتدا پاکدشت در زمان نماینده وقت ورامین ، از ورامین جدا شد و آقای قمی تا دوره ها نماینده بخش جدا شده از ورامین باقی ماند !
در ادامه بخش های پیشوا و قرچک نیز از پیکره ورامین جدا شد که متاسفانه بدلیل عدم کارشناسی دقیق مشکلاتی برای برخی از شهروندان و مناطق بوجود آمده است .
مساله ای که بارها به اون اشاره شده ، بخش عمده ای از حق و حقوق مردم پایمال میشه و متاسفانه در هیچ دولتی ، عزمی برای حل این مساله وجود ندارد و هیچ مسئول و نماینده ای نسبت به این مساله مهم ، دغدغه مند و پیگیر نبوده است.
ریشه فاجعه در تقسیم غیر کارشناسی شهرستان ورامین به شهرستان ورامین ، پیشوا ، قرچک و پاکدشت می باشد . تقسیمات کشوری بدون کارشناسی دقیق و لحاظ کردن زیرساخت های لازم ، قرار گرفتن روستا ها و بخش هایی از یک شهرستان ، در حریم شهرستان دیگر که در نوع خود یک شاهکار بی سابقه و نمونه کامل یک مدیریت فشل می باشد ، مسایل شهروندان و خدمات شهری را دچار اخلال نموده است .
مساله مورد نظر این مطلب ، روستاهایی مثل محمد آباد عرب ها ، سلمان آباد ، طاهر آباد ، قلعه بلند و ... می باشند که می توانند طی یک جاده مستقیم و کوتاه زیر پنج کیلومتر و کمتر از ده دقیقه به بخش مرکزی پیشوا برسند ، اما به دلیل قرار گرفتن در بخش جواد آباد ورامین ، بایستی مسافت بالغ بر ده تا بیش از بیست کیلومتر و صرف زمانی بالغ بر یک ساعت و گذشتن حداقل از پنج شش شهر و روستا برای پیگیری امور کشاورزی ، دامداری و اداری خود طی کنند . از آن طرف روستاهایی که در کنار کمربندی شمالی ورامین و در فاصله دو کیلومتری ورامین هستند برای همین امور باید به پیشوا مراجعه کنند و ....
به عنوان مثال، تنها راه رسیدن مردم به بخشداری خود در روستاهایی مثل قلعه بلند و سلمان آباد و ... مخصوصا برای افرادی که فاقد وسیله نقلیه شخصی هستند ، به این صورت هست که بایستی یک مسیر ، سوار ماشین شده و به پیشوا بروند ، از پیشوا سوار ماشین شده و به ورامین بروند ، و از انجا سوار بر ماشین به جواد اباد مراجعه کنند و دوباره از همین مسیر باز گزدند ، یعنی برای رسیدن به بخشداری خود باید از دو بخشداری عبور کنند ....
که این مساله باعث تحمیل هزینه های گزاف ، اتلاف وقت، محرومیت به علت عدم رسیدگی بخشداری ها بخاطر بعد مسافت و ... می شود .
البته شاید بخشی از حل نشدن این مشکلات ، ناشی از عدم پیگیری جدی مردم و اهالی و مسئولین خود این روستاها باشند!!
راه حل مشکل مسافت روستا ها از بخش داری ها
بنظر می رسد برای حل این مشکل و پایان دادن به اجحاف در حق دامداران و کشاورزان و اهالی محروم و نجیب این روستا ها سه راه وجود داشته باشد .
1 - بازگشت تقسیمات منطقه به حالت قبل از تقسیمات کشوری
2 - احداث جاده های اختصاصی و مستقیم از روستا ها به بخش ها
3 - اصلاح تقسیمات کشوری با الحاق روستا ها به بخش داری ها بر اساس مسافت روستا با نزدیک ترین بخش نه صرفا بر اساس مساله جمعیت یا انتفاع اشخاص و گروه ها
انشالله که در این دولت عزمی برای حل این مساله جزم شود تا کشاورزان و دامداران این منطقه بعد از چهل و اندی سال از انقلاب اسلامی ، از این وضعیت تقسیمات ناعادلانه کشوری و مشکلات بوجود آمده نجات پیدا کنند .
رسول سالاری
مدیر مسئول پایگاه خبری ورامین نامه
اطلاعات روستاهای ورامین و شهرستان های مجاور
نویسنده : رسول سالاری
منبع : ورامین نامه