تهران-ایرنا - مدیر کل بحران استانداری تهران گفت: به منظور آماده سازی بیش از پیش شهرستان های استان تهران در مواجه با خطرات ناشی از بروز زلزله احتمالی ، ورامین پایلوت پیشگیری از آسیب های زلزله در استان تهران می شود.
به گزارش ایرنا ، حسین الماسی مفیدی روز سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران ورامین که در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد اظهار کرد: زلزله ، فعل و انفعالات طبیعی زمین است که عقل حکم می کند به منظور کاهش آسیب های ناشی از آن ، خود را آماده کرد.
وی افزود : در همین ماه اخیر در مناطقی نظیر دماوند و کیلان بارها زلزله رخ داده و این نشان می دهد که این عارضه طبیعی ممکن است در هر منطقه و هر زمانی رخ دهد.
وی اظهار کرد: مهمترین اصل در مواجهه با زلزله ، اسکان اضطراری است تا از تلفات انسانی کاسته شود که این مهم به اماکنی در مناطق شهری و روستایی نیاز دارد تا در هنگام بروز این گونه حوادث ، بتوان افراد را در کمترین زمان ممکن مستقر کرد.
الماسی بیان کرد: برای احداث اماکن اسکان اضطراری لازم است تا زمینی در مناطق روستایی در نظر گرفته شود ، زمینی که روی گسل واقع نشده باشد و سپس با استفاده از ظرفیت شهرداری ها ، بخشداری ها و بخش خصوصی ، این زمین تسطیح و جدولکاری شود و با کاشت درخت ، هم به عنوان فضای سبز و گردشگری از آن استفاده کرد و هم در مواقع بروز حادثه به عنوان محل اسکان اضطراری از آن بهره برد.
وی افزود : به منظور دست یابی به هدف اسکان اضطراری ، شهرستان ورامین پایلوت مقابله با حوادث ناشی از زلزله انتخاب می شود تا با اجرای طرح های مورد نظر و ارسال گزارش نتایج حاصله از احداث اماکن اسکان اضطراری در این شهرستان به وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران ، این مدل در مناطق دیگر کشور نیز اجرا شود.
وی بیان کرد: ادارات محیط زیست و منابع طبیعی باید زمین مورد نیاز برای احداث اماکن اسکان اضطراری را در اختیار مسئولان قرار دهند تا در کمترین زمان ، این فضاها احداث و تجهیز شود.
مدیرکل بحران استان تهران افزود : اگر در کرمانشاه ، سرپل ذهاب ، رودبار ، منجیل و دیگر مناطقی که زلزله در آن رخ داده است ، اماکن اسکان اضطراری وجود داشت ، مردم و مسئولان این مناطق با مشکلات کمتری مواجه می شدند.
وی با بیان این که در هر شهرستان باید به اندازه 25 درصد جمعیت مستقر در آن وسایل اضطراری در انبارهای هلال احمر ذخیره شده باشد افزود : جمعیت هلال احمر باید موجودی انبارهای خود را بررسی کند ، در صورت کمبود سوله با همکاری سایر سازمان ها ، این اماکن احداث و وسایل مورد نظر از جمله پتو ، وسایل گرمایشی و سرمایشی و دیگر اقلام مورد نیاز در آن ذخیر شود.
الماسی اظهارکرد: مسئولان شهرستان نیز باید آمار مناسبی از ادوات و تجهیزات موجود در شهرستان چه در بخش دولتی و چه در حوزه بخش خصوصی در اختیار داشته باشند تا در صورت بروز حادثه ، در کمترین زمان بتوانند این وسایل را به کار گیرند.
نویسنده : فاطمه سالاري
منبع : خبرگزاری ایرنا