رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ورامین گفت: شهرستان ورامین یکی از کهنترین شهرستانهای استان تهران در خصوص میراث فرهنگی محسوب میشود.
ژیلا خداداد بعد از ظهر پنجشنبه در نشست اطلاع رسانی که با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، بیان کرد: قبل از انقلاب ۴ اثر تاریخی در شهرستان ورامین وجود داشت و بعد از انقلاب اسلامی تمامی آثار باستانی عصرهای قبل کشف شد و به ثبت ملی رسید و بیشترین ثبت ملی آثار باستانی در استان تهران متعلق به شهرستان ورامین است.
وی تصریح کرد: ۷۷ آثار در شهرستان ورامین به ثبت رسیده است که میتوان به ۱۳ قلعه باستانی، ۱ حمام، دو آب انبار، ۲۶ امامزاده، ۱ خانه قدیمی و ۱ قنات که ثبت ملی شدهاند، اشاره کرد.
خداداد گفت: در سال جاری، هفت اثر احیا و کشف شد و به اداره کل میراث فرهنگی کشور معرفی شد و امیدواریم این هفت اثر به ثبت ملی برسد و میتوان به ۱۲۲ آثار که مورد اهمیت این دیار نیز هستند، اشاره کرد.
وی با اشاره به قدمت چند هزار ساله ورامین در ساخت موزه، گفت: به علت کمبود بودجه به شهرستان ورامین از طرف میراث فرهنگی و مسئولان شهرستانی، موزه شهر که مورد نیاز مردم این دیار است ساخته نشده است و امیدواریم که مسئولان مربوطه فکری به حال این موزه کنند.
وی با اشاره به ساخت و سازهای غیر مجاز در میراث فرهنگی و آثار باستانی این شهرستان تاکید کرد: اداره میراث فرهنگی بخششی در خصوص ساخت و سازهای غیر مجاز در آثار باستانی این شهرستان نداشته و ندارد و هر کسی که بخواهد به این آثار و این میراث مهم دشت ورامین ضربه یا خدشهای وارد کند؛ میراث فرهنگی به عنوان حافظ و حراست کننده این آثار باستانی آنها را به دستگاه قضائی معرفی خواهد کرد.
وی گفت: در سال جاری ۳ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در سطح شهرستان داشتیم که با ورود اداره میراث فرهنگی ساخت و ساز در این اماکن مهم ممنوع و پلمب شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ورامین خاطرنشان کرد: امامزاده سید فتح الله در مرکز شهر، ترانس اداره برق در برج تاریخی و چندین ساله علاءالدوله این خطه در مرکز شهر و یک مورد نیز در خصوص شهرداری بود و با جلساتی که انجام دادیم مورد سوم برطرف شد اما در خصوص امامزاده سید فتح الله و برج علاالدوله این روند هنوز ادامه دارد.
نویسنده : Maryam yousefi
منبع : ورامین نامه